Blog

Slon 1552 na Tednu restavracij - kako smo se odrezali?

V preteklem mesecu je po vsej Sloveniji ponovno potekal Teden restavracij, ki je tokratni spomladanski izvedbi združil 105 slovenskih gostiln in restavracij. Med njimi nismo manjkali tudi mi. V pogovoru z našim vodjo gostinstva Markom Kozlom smo preverili, kako smo se odrezali.
Naloga vseh sodelujočih restavracij je bila za 19 € ponuditi vrhunski menu z najmanj tremi hodi in poudarkom na sezonskih lokalnih dobrotah. Naš chef Janez Šetina je osnoval 3 različne menuje (mesni, vegetarijanski in veganski) und ciljem pričarati posebno spomladansko simfonijo in slediti konceptu restavracije - tradicija, predstavljena na poseben način. Marko Kozel opaža, da je prav vpeljava atraktivnega veganskega menuja zaslužna, da smo se predstavili novemu segmentu gostov.
Der Veranstalter hat 30.000 Punkte vergeben, und die slowenische Währung ist in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen in den letzten 30 Tagen.
Strmo naraščanje priljubljenosti projekta smo opazili tudi sami, saj so telefoni začeli brneti takoj po odprtju rezervacij miz. V desetih dneh smo prodali 1700 menujev, kar je kar 900 več kot ob isti priložnosti leto poprej. Kozel ocenjuje, da k temu botruje predvsem nenehna skrb za izjemne okuse - ob tako močni ljubljanski konkurenci si namreč enostavno ne moremo privoščiti da ne bi izstopali.
V veliko zadovoljstvo nam je, da smo presegli klasične okvirje hotelske restavracije in se uspešno uveljavili kot priljubljena izbira domačinov. K temu je v veliki meri pripomogla tudi promocija, ki izhaja iz vseh dosedanjih Tednov restavracij.

Restavracija Slon 1552 Gault & Millau kuharskima kapama in pod okriljem šefa Janeza Šetine spada med najboljše ljubljanske restavracije. Nahaja se v središču mesta in v atraktivnem ambientu pričara izjemno kulinarično izkušnjo. Nudi jedi is slovenske in mediteranske kuhinje, s poudarkom na svežih sezonskih sestavinah in ob spremljavi vrhunskih vin, katera brez und postrežemo tudi na kozarec.

ODPIRALNI ČAS:
Ponedeljek do sobota: von 12:00 bis 23:00 Uhr
Nedelje: Zaprto